Skip to content

Historie

Hoe het allemaal begon…

In november 1982 kreeg dirigent Grebber Koster het verzoek om in een jeugddienst een aantal liederen te zingen. Een groep van 20 enthousiaste mensen begon aan de repetities voor dit eenmalige optreden in de Gereformeerde Kerk in Midwolda. Na dit optreden was iedereen van mening dat het zo leuk was, dat het jammer zou zijn om dit eenmalig te doen. Men wilde verder zingen en op 13 januari 1983 werd het Interkerkelijk Jeugd- en Jongerenkoor Joyce officieel opgericht. De naam “Joyce” komt van het woord Re-joice, wat zich verheugen betekent. Omdat men de “i” in de naam niet zo mooi vond staan, is uiteindelijk besloten om het koor gewoon “Joyce” te noemen.

Van vrachtwagen tot CD

Door de jaren heen heeft het koor heel wat activiteiten ondernomen. Het eerste concert vond plaats in 1986 en vele concerten zijn er achter aan gekomen. Verschillende musicals zijn uitgevoerd. Eén van die musicals was een kerstmusical en is geschreven en uitgevoerd door het koor. Een leuke actie vond plaats in 1991 en 1992 toen het koor op een vrachtwagen, al rijdend door Scheemda, een optreden verzorgde. Wat vooral in al die activiteiten naar voren komt is de gezelligheid en de goede sfeer die er binnen het koor aanwezig is. Het jaar 1993 was een bijzonder jaar, waarin Joyce een groot evenement organiseerde in Scheemda: de Gospelnight. Hier deden verschillende koren uit de omgeving aan mee en het werd een daverend succes. Een nieuw hoogtepunt vond plaats in 2008 toen een grote wens van ons in vervulling ging. Onze eerste CD opname vond plaats en resulteerde in de CD “Onderweg”. Dat jaar bestonden we 25 jaar en tijdens het jubileum concert werd de CD gepresenteerd.

Jong geleerd, oud gedaan

Veel van de leden die jong lid zijn geworden van het koor, bleven hangen en werden natuurlijk ouder. Dat gaf op een gegeven moment wel een iets verkeerde verwachting als we aangekondigd werden als Jeugd- en Jongerenkoor. Daarom is in 2000 de naam veranderd in Gospelgroep Joyce.

Everything changes

Grebber Koster was tot 2003 dirigent van Joyce en heeft tijdens het 20-jarig jubileum concert het stokje overgedragen aan Bart Zintel. Bart heeft ons koor gedirigeerd tot en met december 2014. Vanaf maart 2015 leid Arnold Wienen ons bij repetities en optredens. Inmiddels zijn we wel van standplaats veranderd. In 2004 zou er een verbouwing plaats vinden in de Gereformeerde Kerk te Midwolda en had men de ruimte nodig die wij in bruikleen hadden voor al onze apparatuur. Uiteindelijk hebben we een nieuwe plek gevonden in de Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Winschoten, waar we nog steeds met veel plezier repeteren.

HISTORY

CONCERTEN

MUZIEK

REPETITIES

OPTREDENS

ACTIVITEITEN

Pin It on Pinterest

X
X