Skip to content

MUZIEK

Er valt heel wat te kiezen

Onze muziekkeuze heeft in de loop der jaren natuurlijk veel ontwikkelingen doorgemaakt. Van éénstemmig en eenvoudig naar meerstemmig en veeleisend.
Al snel wilden we meer en ook meerstemmig, bijvoorbeeld uit de bundel van Charles Groot. Ook Engelstalig repertoire werd populair: in de jaren tachtig werd veelvuldig geput uit de liederen van de Continental Singers, en later uit dat van het Oslo Gospel Choir. Maar er is natuurlijk niets mooiers dan als koor je zelfgeschreven liederen te zingen: de kerstmusical Het Paradijs Hervonden, geschreven door toenmalig toetsenist Herman Koster, werd diverse keren uitgevoerd tussen 1986 en 1989. Ook van de huidige toetsenist Tjaard Pijning kwamen twee koornummers, “Op ‘t eerste gezicht” (1993) en “Is er iemand” (1995).

Variatie

Met de wisseling van dirigent in 2003 veranderde ook het repertoire, vooral in die zin dat het gevarieerder qua muziekstijlen werd. “Afwijkende” en soms moeilijker stijlen zoals pop, black gospel en zelfs uitstapjes naar gregoriaans of klassiek worden als nieuwe uitdaging gezien. Dit naast de basis van de meer standaard (vooral Amerikaanse) gospel en de Opwekkingsliederen. Veel wordt gehaald uit de catalogi van de European Choral Club, maar gelukkig beschikt onze dirigent ook over een schat aan muziek. De liederen worden overigens meestal aangedragen door leden van de repertoirecommissie en de dirigent.

Cassettes

De technicus van het eerste uur, Jans van Engen, beschikt over een enorm aantal cassette-opnames van de optredens van Joyce tot ca. 2000. Ook van de kerstmusical Het Paradijs Hervonden (1985-1989) werden vele tientallen cassettes verkocht.

Live-CD 1983-2003

De eerste CD werd in 2003 live opgenomen tijdens het 20-jarig jubileumconcert in Midwolda. De liederen hierop zijn een mengeling van oudere nummers en het toenmalig repertoire.

Onderweg (2008)

Vijf jaar later werd de eerste studio-CD opgenomen en gepresenteerd tijdens het 25-jarig jubileumconcert in Winschoten. De liederen werden ingezongen in de baptistengemeente te Veendam en gemixt/geproduceerd door StudioForte te Zwolle.

Huidig repertoire

Het uit te voeren repertoire bestaat meestal uit ca. 20 liederen, en wordt aangevuld door een paar liederen uit de Opwekkingsbundel.

Volledige lijst

De volledige lijst van alle ooit door Gospelgroep Joyce gezongen liederen omvat inmiddels ruim 200 liederen!

HISTORY

CONCERTEN

MUZIEK

REPETITIES

OPTREDENS

ACTIVITEITEN

Pin It on Pinterest

X
X